Blog

Barcelona lidera el NO a l’economia col·laborativa capitalista

imatge transport

Compartim amb vosaltres l’article publicat per la sòcia Marta Molas a la Revista Recerca el 2017:

Barcelona lidera el NO a l’economia col·laborativa capitalista

Per Marta Molas

Barcelona, juny de 2017: el primer dimarts del mes comença amb una vaga de 24 hores de taxistes de la ciutat en contra d’Uber i Cabify. Dissabte següent, columnes de tots els barris es concentren a la Plaça Universitat contra l’augment del lloguer induït, majoritàriament, pel turisme massiu, amb AirB&B -com no-, en el punt de mira. Barcelona 0 – Economia col·laborativa 1. Era això, companys, el què n’esperàvem de l’economia del segle XXI? Continua la lectura de Barcelona lidera el NO a l’economia col·laborativa capitalista

Anuncis

Vols formar part del nostre equip?

Cerquem una nova colaboradora!121_1
Actualment cerquem una professional autònoma que estigui interessada en unir-se a l’equip de La Clara Comunicació per col·laborar plegades donant suport en diferents projectes i per cobrir-nos baixes i vacances. També valorem molt que aquesta persona tingui il·lusió en fer créixer el projecte.
Continua la lectura de Vols formar part del nostre equip?

¿Cómo comunicar Economía Social y Solidaria? #ESS

En diferentes encuentros y proyectos, como por ejemplo, en el pasado encuentro de Comun_ESS, encuentro de comunicación y economía social y solidaria que tuvo lugar en Madrid durante el puente del 12 de octubre, hemos tratado muchas veces sobre la problemática de comunicar la economía social y solidaria.
Continua la lectura de ¿Cómo comunicar Economía Social y Solidaria? #ESS

Serem a la Fira d’Economia Solidària i amb assessories gratuïtes per qui ho demani!

Us preocupa el web de la vostra entitat? Les xarxes socials no acaben de funcionar? Creieu que us podríeu vendre millor?

Si teniu dubtes o voleu fer alguna consulta sobre temes relatius a la comunicació de la vostra entitat o projecte us oferim un espai d’assessories llampec a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya per donar-vos alguns consells, pautes o idees que puguin desencallar o impulsar la vostra presència pública.

Serà breu però és gratuït. Aprofiteu-nos! Només els dies de la FESC

Podeu apuntar-vos a partir de les 18h30 de 15 a 16.30h el dissabte 21 o a partir de les 11h el diumenge 22 escrivint a marina@laclaracomunicacio.com.

I si només voleu venir a veure’ns estarem encantades de que passeu pel nostre nou estand!

[ATENCIÓ] La #FESC2017 modifica el seu horari de dissabte en suport a la manifestació de Taula per la Democràcia i s’aturarà de 16:30 a 19:30 hr. La resta de l’activitat es manté igualment.

 

 

¡Llega el II encuentro de Comun_ESS!

¿Qué puede aportar la comunicación a la transformación social? ¿Comunicamos diferente aquellas organizaciones y entidades que creemos formar parte de la Economía Social, Solidaria, Feminista, Plural o Alternativa? ¿Qué necesidades tenemos? ¿Qué recursos podemos compartir? ¿Cuáles son nuestros objetivos de futuro? Continua la lectura de ¡Llega el II encuentro de Comun_ESS!

En femení plural

walk-human-trafficking-12136Estarem d’acord que no és fàcil. No és fàcil comunicar amb perspectiva de gènere. 

No ho és perquè tenim massa interioritzats els formats masclistes, altrament dits «genèrics», i quan en volem sortir, tot ens sembla complicat, farragós, difícil de llegir i a voltes incomprensible.

Però també estarem d’acord que el llenguatge és el principal creador d’imaginaris, un producte social i històric que influeix en la nostra percepció de la realitat.

I qui treballa amb el llenguatge no pot obviar-ho.

I qui pretén treballar per transformar la realitat encara menys.

Les persones que ens dediquem a la comunicació hem de prendre partit i això vol dir, en primera instància, decidir quins nivells d’activisme de gènere estem disposades a assolir. Continua la lectura de En femení plural

La Clara a l’ESS Kongresua!

esskongresuaEl passat cap de setmana del 11, 12 i 13 de novembre, La Clara Comunicació al complet, vam estar a l’ESS Kongresua, és a dir, al Congrés d’Economia Social i Solidària que organitzava REAS Euskadi, REAS i la Universitat del País Basc.

El congrés pretén visibilitzar l’Economia Social i Solidària a tot l’estat, així com mostrar diferents experiències, cooperar entre entitats i fer que aquest tipus d’economia cada dia sigui més real i més àmplia.

L’Economia Social i Solidària (#ESS) és una forma d’entendre l’economia, el treball i la manera de treballar que està molt propera als objectius i modus operandi de La Clara: tant en els sectors que creu que ha d’incidir com en la forma de fer: igualtat, justícia, transparència, humiltat, no lucre pel lucre…

Allà ens vam trobar vells coneguts com la XES o el Comissionat d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona i alhora, vam tenir temps per conèixer d’altres experiències de tot l’estat. Tot plegat, una bocanada d’aire fresc que ens dóna més ganes de seguir lluitant i treballant d’una forma més humana, sincera i simpàtica.

Ens veiem a les places… i a les oficines!

@LaVibria guanya la nostra assessoria en comunicació!

la-vibria-internacionalAquest és el segon any que participem a la Fira d’Economia Social i Solidària, la FESC. Ens vàrem retrobar amb antigues companyes, amigues i col·laboradores d’ara i sempre, però també vàrem conèixer noves amigues que vàren venir a presentar-nos els seus projectes.

Des de La Clara voliem agrair d’alguna manera a totes aquelles persones que us vàreu passar pel nostre stand per conèixe’ns. I ho hem fet sortejant una assessoria de comunicació gratuïta! La guanyadora ha estat La Vibria Intercultural, una assocació dedicada a dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Aquesta assessoria consistirà en un anàlisi de la comunicació interna, externa, digital i offline de l’entitat. I d’aquesta manera, poder reforçar allò que s’està fent bé, revisar quines coses es podrien millorar i explicar com fer-ho.

Gràcies a totes per venir! Ens veiem la FESC 2017 🙂

Voleu engegar un projecte de l’àmbit de les #altreseconomies?

startup-photos-largeSi aquest és el vostre cas i us trobeu en un moment en el que necessiteu eines per definir-lo, finançar-lo, analitzar-ne la viabilitat o difondre’l….aquestes activitats us interessen!

A partir del 3 d’octubre Barcelona Activa estrena uns tallers modulars per a emprenedors en clau social. Aquests, inclouen mòduls de 25 hores cadascun (independents entre ells) sobre les següents temàtiques: model de negoci, règim cooperatiu, gestió col•lectiva i democràcia interna, pla estratègic, pla financer i pla de comunicació, aquest darrer de la mà de La Clara Comunicació. Treballarem junts con fer el vostre pla de comunicació, l’estratègia a seguir per donar a conèixer el vostre projecte, quins passos seguir…

Si voleu conèixer en detall les activitats, dates i inscripcions (individuals), podeu consultar-ho aquí.

Gabinet de premsa: la importància del seguiment

Portem molts anys fent seguiment de premsa. Molts.

Hem treballat molts sectors: esports, cultura, societat i local (mooolta societat), ciència, educació, periodistes especialitzats en entrevistes, medicina, salut, LifeStyle… Amb quin tipus de periodistes no haurem parlat? Fins hi tot hem treballat premsa eròtica! I en els darrers anys, cada cop coneixem més i més periodistes especialitzats en medi ambient, acció social i cultura, ja que són els sectors que creiem importants a incidir en la nostra societat.

seguiment-de-premsa-la-clara-comunicacioAra bé, toquem el sector que toquem, sempre és igual. Els periodistes necessiten ser “perseguits” si vols que et facin cas.

És evident que una bona estratègia, planificació, una nota de premsa impecable i un tema bo -no es pot vendre qualsevol producte o servei, el que ofereixes i comuniques a la premsa ha de ser de qualitat- sempre t’ajudaran, però necessites contacte. Com?

Tens varis canals, però en destacaríem per ordre d’importància, tenint en compte la relació temps-esforç: Continua la lectura de Gabinet de premsa: la importància del seguiment